Verzekering

Bij uw aanschaf adviseren wij u een goede verzekering af te sluiten. Wij kunnen uw voertuig onder brengen bij Enra. Kosten zijn afhankelijk van uw leeftijd, woonplaats en gewenste mate van aansprakelijkheid. Voor zowel scooter als fiets kunnen wij u van een verzekering voorzien.

Scooter

WA-dekking

De Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking (tot € 5.000.000,- bij letselschade en € 2.500.000,- bij materiële schade) verzekert u tegen schade die u een ander toebrengt en waar u aansprakelijk voor bent.

Diefstaldekking

De WA verzekering kan worden uitgebreid met een diefstaldekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen diefstal van de bromfiets of joyriding daarmee. De (extra) jaarpremie hiervoor is afhankelijk van uw postcode en de waarde van de bromfiets. Voor fietsen met hulpmotor is er een vaste premie tot een cataloguswaarde van € 3000,-. Wel moet de bromfiets voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot (z.o.z.). De bromfietsdealer weet welke dat zijn, maar u kunt hiervoor ook kijken op www.stichtingart.nl.

Cascodekking (incl. Diefstal)

Deze dekking is de meest complete van de nationale bromfiets verzekering. Naast de bovengenoemde diefstaldekking bent u ook verzekerd tegen schade door plotseling van buitenaf komend onheil aan de verzekerde bromfiets. De extra premie is afhankelijk van uw leeftijd,uw postcode en de waarde van de bromfiets.Voor fietsen met hulpmotor is er een vaste premie tot een cataloguswaarde van € 3000,-. Voor fietsen met hulpmotor is gedurende maar liefst drie jaar de nieuwwaarde/aankoopprijs verzekerd. Voor snor- en bromfietsen is die periode één jaar

Naturadekking bij Diefstal- en Cascoschade

De schade wordt altijd door de leverancier van de bromfiets hersteld en bij totaal verlies na een aanrijding of diefstal van de bromfiets levert hij een vervangende bromfiets. ENRA betaalt aan de leverancier de nota tot maximaal het verzekerde bedrag, onder aftrek van het eigen risico en afschrijving (indien van toepassing). Het eigen risico en/of bij te betalen bedrag dient u zelf aan de reparateur of leverancier te voldoen. Indien de schade niet wordt hersteld wordt 50% van het schadebedrag (onder aftrek van het eigen risico) vergoed.

Klik op de scooter om uw brom- of snorfiets verzekering af te sluiten.

Fietsverzekeringen

De fietsverzekeringen van ENRA zijn af te sluiten voor drie, vier of vijf jaar voor een éénmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstal). De cascoverzekering is inclusief een verhaalrechtsbijstandverzekering en een ongevallen-opzittenden verzekering.

Voor E-bikes biedt ENRA een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijgt u voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech. Een optionele garantiedekking behoort bij deze verzekering ook tot de mogelijkheden.

Alles wat u wilt weten over de nationale (brom)fiets verzekering vindt u ook op www.enra.nl. Hier kunt u de polisvoorwaarden downloaden en een premieberekening is op de site eenvoudig te maken.

Klik op de fiets om direct uw fietsverzekering af te sluiten

 Nazorg Schade /Diefstal

Heeft u een Casco of Diefstal verzekering afgesloten? Of bent u benadeeld in een ongeluk? Ook bij schade en totaal verlies van uw voertuig kunt u met iedere verzekering bij ons terecht.

Niet alleen kunnen wij de afspraak met de expert, de stalling en het schade rapport voor u verzorgen, maar ook bieden wij transport mogelijkheden voor uw voertuig naar onze winkel. Transport wordt door onze koerier verzorgt en tarieven variëren per regio. Voor het tarief in uw regio kunt u telefonisch contact opnemen met 010-4853959.

Op basis van het oordeel van de schade expert beschikken wij ook over de mogelijkheid uw voertuig in onze eigen werkplaats te herstellen of (bij total-loss) een vervangend voertuig voor u te bestellen.

Mocht u besluiten uw voertuig na expertise niet door ons te laten herstellen of (bij total-loss) te vervangen, dan brengen wij taxatiekosten in rekening. Deze bedragen 10% van het schade bedrag.